A do ti perkujtojne shqipetaret dy italianet e famshem qe kontribuan per Shqiperi

Arkitekti Bosio ndersa projektoje dhe ndertoje Tiranen e re ai viante nga semundja e kancerit ishte ne te tridhjetate e jetes se tije 
Por ai kurre nuk ju tha as kolegve dhe as familjes per semundjen e tije 
Gjendja e tije perkeqesohet ai shkon ne Firenze dhe shtrohet ne spital ku vdes pa e pare projektine tije te perfunduar 
Austriaket Karl Gegen shqipetar e vune ne parane e tyre nacionale si kujtim i heroizmit te tije per hekurudhen 
Po ne 
Kaq mosmirenjohes?

Enrico Tellini -u vra per kufinjte shqipetar 
Gherardo Bosio – ndertoje nTiranen moderne !

Ata presin nga shqipetaret te gjejne vendin qe ju takon mes historise shqipetare! 

Ndreu Cezar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *