Histori Archive

Një ekspert grek pranon: Po, mbi çamët u krye spastrim etnik!

Mentor Nazarko interviston Tasos Telloglou, një nga gazetarët investigativë më të njohur në Greqi dhe njëherësh

Aleksandrin Shqiptar

Aristidh Kola: ”Askush nuk na ka faj, se vetë i kemi verbuar sytë tanë, me duart

Emrat e fshatrave të Sulit pasqyrë e identitetit etnik të suljotëve

Dr. Nelson R. Çabej Ky shkrim i shkurtër bazohet në një pjesëzë të librit Epirotes –

Gazeta Amerikane ,The Minneapolis Journal:nxënësit në Salesi afër Athines,nuk kuptonin asnjë fjalë në greqisht, që do të thot se ishte gjuhë e huaj për ta…

Gazeta “The Journal Junior”, shtojca ditore e “The Minneapolis Journal”, më 31 gusht 1901 ka botuar

Sulltani kishte menduar se në shpatën e Skënderbeut fshihej diçka, kështu i është përgjigjur Skënderbeu

Gjon KEKA Në mesin e Shpatave të Mbretërve dhe Princave është edhe Shpata e Mbretit të

Pse osmanët i lejuan serbët të mësonin në gjuhën e tyre, por jo edhe shqiptarët

Ambasadori i Perandorisë Osmane në Shën Petërsburg, Turhan (Pashë) Përmeti, kishte treguar se si trajtoheshin shqiptarët

Prof. KEES VAN DER PIJL: SIPAS PROFETËVE BIBLIKË, FILISTINËT ERDHËN MGA ILIRIA NË KANAN. KJO PËRKON ME NGULJEN E IZRAELITËVE

Sipas profetëve biblikë, filistinët erdhën nga Kaftori (Caphtor ~ “Kreta” në hebraisht); ashtu si siç e

Mirë a keq, ne e Bëmë Shtetin e pavarur të Shqipërisë- fjalimi i fundit i ndritshëm i Nolit në 1963

Fan Noli i tregon “Vatrës” meraket e fundit pak para se të vdiste Fjala e plotë

Video e papublikuar deri më tani: Zyrtarët amerikanë duke i thënë Ibrahim Rugovës “Rroftë Kosova”

Me rastin e festës së 4 Korrikut, deputeti i Lidhjes Demokratike të Kosovës, Avdullah Hoti, ka

Këto janë 10 misteret e njerëzimit

Njerëzit janë diçka unike në planetin Tokë, dhe mbetet një mister i madh mënyra se si